Annas lilla postilla


Treveckorssallad

06.02.2018 02:13

Måste bara slå ett slag för treveckorssallad!

En lättgjord sallad som tydligen ska kunna hålla sig i kylen i tre veckor. När jag har gjort salladen så har vi ätit upp den på betydligt kortare tid än så. Därför vet jag ingenting om hur den blir när den får stå så länge. Men efter en vecka i kylen så har den i alla fall bara blivit godare...

Här är receptet som jag har utgått ifrån:

1 kg vitkål
800 g morötter
En halv purjolök eller en rödlök
1 röd paprika
1 grön paprika
Dressing:
1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)
0,5 dl socker (du kan minska mängden om du vill mindre sötma)
0,5 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
1 msk salladskrydda
Ca 1 msk örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak)

Gör såhär:
Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg grönsakerna i en stor bunke. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger. Täck väl och låt stå i kylen några timmar innan servering. Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.

 

—————

Tillbaka